Bli Framtidsfadder
Förnamn 
Efternamn 
Adress 
Postnr 
Postort 
Telefon 
E-post 
Jag ger kr i månaden.  
Fakta
» Tack vare ADRA Sveriges arbete får varje år mer än 2 miljoner människor ett bättre liv
» Varje år engagerar sig ADRA Sverige i ca 40 olika projekt
» ADRA Sverige är en del av ADRA-nätverket som verkar i 125 länder
 • ADRA och 19 andra organisationer uppmanar parterna i Somalia att sluta försvåra arbetet för hjälporganisationerna.
  20 hjälporganisationer vädjar för Somalias svältandeADRA och 19 andra organisationer uppmanar parterna i Somalia att sluta försvåra arbetet för hjälporganisationerna.

  Situationen i Somalia har snabbt förvärrats under de senaste veckorna. Sex av landets regioner är nu drabbade av livshotande svält, och antalet människor som löper risk att dö inom en nära framtid har fördubblats. Det är mycket svårt för alla hjälporganisationer att arbeta i dessa regioner p.g.a. den politiska situationen i landet. Olika maktgrupper har hotat hjälporganisationerna med våld om de inte upphör med sitt arbete. Hjälparbetare har också blivit kidnappade och hålls nu som fångar.

  Tillsammans med 19 andra organisationer har ADRA skrivit under ett offentligt upprop som riktar sig till att alla politiska grupperingar som försvårar hjälparbetet och även till regeringar och internationella aktörer. I uppropet säger organisationerna att aldrig tidigare har Somalias befolkning varit utsatt för ett så svårt lidande som idag. De närmaste tre månaderna kommer att vara kritiska. Hundratusentals människor kommer att dö om inte de grupper som kämpar om makten släpper fram hjälpen till de svältande.


  Uppmaning att tillåta hjälparbete

  Därför vädjar organisationerna till alla parter att omedelbart avsluta alla fientligheter, ge hjälpkonvojer fri lejd så att de kan nå de svältande och ta bort alla restriktioner som nu gör det nästan omöjligt för hjälporganisationerna att utföra sitt arbete.


  Organisationerna vädjar också till världens regeringar att öka de diplomatiska ansträngningarna för att ge hjälporganisationerna tillträde till de svältdrabbade områdena i Somalia, att skänka medel till att hjälpa de svältdrabbade nu och att längre fram bidra till arbetet för att skapa långsiktiga lösningar för den drabbade befolkningen.


  Läs hela det öppna brevet här.
   

  10 okt 2011
Film/Videoklipp
Visste du att