Bli Framtidsfadder
Förnamn 
Efternamn 
Adress 
Postnr 
Postort 
Telefon 
E-post 
Jag ger kr i månaden.  
Fakta
» Tack vare ADRA Sveriges arbete får varje år mer än 2 miljoner människor ett bättre liv
» ADRA Sverige är en del av ADRA-nätverket som verkar i 125 länder
» Varje år engagerar sig ADRA Sverige i ca 40 olika projekt
 • Upp till 500 människor kan ha dött i det jordskred som drabbade östra Uganda den 1 mars. Jordskredet inträffade i ett av de fattigaste områdena i landet. Skredet orsakades av de ihållande regn som har drabbat området. Normalt är det torrperiod nu, men enligt meteorologerna kommer regnen att fortsätta och fler människor riskerar att drabbas.
  Ugandas premiärminister ber ADRA hjälpa jordskredsdrabbadeUpp till 500 människor kan ha dött i det jordskred som drabbade östra Uganda den 1 mars. Jordskredet inträffade i ett av de fattigaste områdena i landet. Skredet orsakades av de ihållande regn som har drabbat området. Normalt är det torrperiod nu, men enligt meteorologerna kommer regnen att fortsätta och fler människor riskerar att drabbas.

  När omfattningen av katastrofen stod klar sammankallade Ugandas premiärminister, Yoweri Museveni, till ett krismöte med de hjälporganisationer som snabbt kunde finnas på plats – fyra FN-organisationer, Röda korset och ADRA Uganda. I mötet beslutade man att organisationerna skulle göra en gemensam bedömning av situationen i de två värst drabbade områdena och sedan sända personal och förnödenheter till området så snabbt som möjligt.

  ADRA Uganda kommer att dela ut hygienartiklar till över 2 000 människor i det drabbade området. Man kommer att välja ut de fattigaste och mest utsatta familjerna och se till att de får hjälp.

  ADRA Sverige kommer att bidra med 10 000 dollar till hjälpinsatsen. Pengarna kommer från ADRA Sveriges katastroffond.
   

  12 mar 2010
Film/Videoklipp
Visste du att